Βύρωνας  2107666572  |   Καρέας  2121055200 |   6937005996 |    info@iatroi-athina.gr

Greek English French German Italian Spanish

Οστεοαρθρίτιδα ισχίου (Αρθρίτιδα Ισχίου)

Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου είναι μια από τις πλέον συχνές εκφυλιστικές αρθρίτιδες των αρθρώσεων του σώματος. Στη πρωτοπαθή οστεοαρθρίτιδα επέρχεται καταστροφή του αρθρικού χόνδρου της άρθρωσης με αποτέλεσμα την εμφάνιση της οστεοαρθρίτιδας. Στη δευτεροπαθή οστεοαρθρίτιδα η καταστροφή της άρθρωσης επέρχεται ένεκα άλλων καταστάσεων, όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα , παλαιό κάταγμα, οστεονέκρωση μηριαίας κεφαλής κλπ.
Τα συμπτώματα της Οστεοαρθρίτιδας είναι ο πόνος στη περιοχή του ισχίου, που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και είναι πιο οξύς με την φόρτιση δηλ το περπάτημα.

Αρθροσκόπηση ισχίου

Η Αρθροσκόπηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική που εφαρμόζεται στις αρθρώσεις του σώματος. Η επέμβαση αυτή περιλαμβάνει μικρές οπές σαν πύλες εισόδου, από τις οποίες εισάγεται το αρθροσκόπιο, ένα όργανο με αρκετούς μικροσκοπικούς φακούς που συνδέεται με οθόνη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα της εξέτασης της άρθρωσης με μεγάλη λεπτομέρεια. Από τις άλλες πύλες εισόδους εισάγονται αρθροσκοπικά εργαλεία οπότε η επέμβαση από διαγνωστική μπορεί να γίνει και θεραπευτική.

Η αρθροσκοπική χειρουργική στην άρθρωση του ισχίου εφαρμόζεται σαν διαγνωστική αρθροσκόπηση και λήξη βιοψίας, για αφαίρεση ελευθέρων σωμάτων (οστεοχονδρομάτωση), για παθήσεις του αρθρικού χόνδρου, για παθήσεις του επιχειλίου χόνδρου, για κροτούν ισχίο, για σύνδρομο μηροκοτυλιαίας πρόσκρουσης, για ρήξεις των γλουτιαίων τενόντων κλπ.

Κατάγματα ισχίου

Τα Κατάγματα στη περιοχή του ισχίου αποτελούν τα πιο συχνά κατάγματα σεηλικιωμένους ασθενείς και αποτελούν επίσης τα συχνότερα οστεοπορωτικά κατάγματα. Αυτά τα κατάγματα εμφανίζονται και σε νεότερους ασθενείς μετά από άσκηση βίαιου τραυματισμού – κατάγματα υψηλής εντάσεως- όπως τα τροχαία ατυχήματα.

Τα κατάγματα στη περιοχή του ισχίου χωρίζονται βασικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

• Στα ενδοαρθρικά κατάγματα, τα οποία χωρίζονται σε υποκεφαλικά, διαυχενικά και βασεοαυχενικά κατάγματα.
• Στα εξωαρθρικά κατάγματα, τα οποία είναι τα κατάγματα στην περιοχή του τροχαντήρα, τα λεγόμενα περιτροχαντήρια ή διατροχαντήρια κατάγματα.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

 Διεύθυνση

Χρυσοστόμου Σμύρνης 89 - 91 (ισόγειο)

Βύρωνας, Τ.Κ.: 16231

Χάρτης

 Τηλέφωνα

 2107666572

 6937005996

 2107666592

 E-mail

info@iatroi-athina.gr

kareas@iatroi-athina.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΡΕΑ

 Διεύθυνση

Λεωφόρος Καρέα 78 & Αντωνιάδη 2

Καρέας, Τ.Κ.: 16233, 2ος Όροφος

Χάρτης

 Τηλέφωνα

 2121055200

 6937005996

 

 E-mail

info@iatroi-athina.gr

kareas@iatroi-athina.gr

Φόρμα Επικοινωνίας