Βύρωνας  2107666572  |   Καρέας  2121055200 |   6937005996 |    info@iatroi-athina.gr

Greek English French German Italian Spanish

Η λέξη αρθροσκόπηση σημαίνει ενδοσκόπηση μιας άρθρωσης. Δε πρέπει να λογίζεται σαν ξεχωριστή μέθοδος, αλλά ως καλύτερος τρόπος εφαρμογής επεμβάσεων που μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν παραδοσιακά ανοικτά με αρθροτομή.

Η αρθροσκόπηση είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων του γόνατος και του ώμου, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για την πλήρως αρθροσκοπική ή την υποβοηθούμενη αρθροσκοπικά αποκατάσταση παθήσεων του αγκώνα, της πηχεοκαρπικής, του ισχίου, της ποδοκνημικής και της σπονδυλικής στήλης.

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ

Η αρθροσκόπηση της ποδοκνημικής άρθρωσης είναι μια τεχνική σχετικά πιό πρόσφατη συγκριτικά με εκείνη του γόνατος. Αυτή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός αρθροσκοπίου που έχει διάμετρο μικρότερη από εκείνη ενός στυλού. Είναι ιδιαίτερη χρήσιμη σε περιπτώσεις σκαλιδωτικής οστεοχονδρίτιδας, οστεονέκρωσης και οστεοχόνδρινου κατάγματος του αστραγάλου. Ενδείξη, επίσης, έχουν οι δυσκαμψίες της ποδοκνημικής άρθρωσης που συνέβησαν μετά από τραυματισμό ή από χειρουργείο.

arthrospopisi2Η αρθροσκόπηση της ποδοκνημικής άρθρωσης βοηθάει τόσο στην διάγνωση της παθολογίας όσο και στη θεραπεία της. Στις περιπτώσεις που υπάρχει ένα ελεύθερο οστεοχόνδρινο τεμάχιο αφαιρείται αν είναι μικρό ή καθηλώνεται αν είναι μεγαλύτερο. Η επούλωση του βλαμένου χόνδρου μπορεί να διεργεθεί με γλυφανισμό και τρυπανισμούς. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να χρειάζεται μεταμόσχευση χονδροκυττάρων. Στις περιπτώσεις δυσκαμψίας της ποδοκνημικής καθαρίζεται η άρθρωση από τους υπερτροφικούς υμένες επιτρέποντας την κινητοποίησή της.

Η ανάρρωση του ασθενή εξαρτάται από τη παθολογία που αντιμετωπίστηκε. Στις περιπτώσεις οστεοχονδρίτιδας ο ασθενής σηκώνεται αμέσως όμως πρέπει να αποφορτίσει το πάσχων σκέλος για τουλάχιστον δύο μήνες για να επιτρέψει στον χόνδρο να επουλωθεί (βάδιση με βακτηρίες). Στις περιπτώσεις δυσκαμψίας ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα προκειμένου να διατηρήσει το εύρος κίνησης που επιτεύχθηκε με την αρθροσκόπηση.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική ή τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να φύγει την επόμενη μέρα.

 

 

ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

 Διεύθυνση

Χρυσοστόμου Σμύρνης 89 - 91 (ισόγειο)

Βύρωνας, Τ.Κ.: 16231

Χάρτης

 Τηλέφωνα

 2107666572

 6937005996

 2107666592

 E-mail

info@iatroi-athina.gr

kareas@iatroi-athina.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΡΕΑ

 Διεύθυνση

Λεωφόρος Καρέα 78 & Αντωνιάδη 2

Καρέας, Τ.Κ.: 16233, 2ος Όροφος

Χάρτης

 Τηλέφωνα

 2121055200

 6937005996

 

 E-mail

info@iatroi-athina.gr

kareas@iatroi-athina.gr

Φόρμα Επικοινωνίας